Playgrounds on Tour: Treats


Het Playgrounds Audiovisual Arts Festival stelde een verzamelprogramma samen met de hoogtepunten van de afgelopen festivaledities, aangevuld met een aantal nieuwe producties. Dit programma is momenteel te zien in een aantal Nederlandse filmtheaters.

Playgrounds heeft laten zien oog te hebben voor eye-candy en sterke staaltjes motion-graphics; een festivalfavoriet is dan ook terecht de Franse studio Pleix. In Treats zijn ze vertegenwoordigd met ‘Sometimes’, waar we een gebouw zien dat uit elkaar valt en ook zichzelf weer opbouwt. Andere hoogtepunten zijn ‘Paint Balling’ uit de serie ‘Love Sport’ van Studio AKA, een animatie waarin pixels enorm expressief blijken te zijn (zie afb.). Ook de Nederlandse Roel Wouters is een ontdekking, met onder andere de videoclip ‘zZz’ voor de band Grip, waarin mensen op een trampoline ‘I/O error’ en ‘particle blur’ uitbeelden. Zoals hopelijk duidelijk wordt door deze omschrijvingen: visueel spektakel dus dat het goed doet op groot scherm.

Nog te zien:
donderdag 12 juni Plaza Futura Eindhoven
vrijdag 13 juni Verkadefabriek ‘s Hertogenbosch
www.playgroundsfestival.nl